My luv

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, November 30, 2009

Tenangkan fikiran

Hi all,

semalam aku baru pulang ke umahku di setia alam, shah alam dari KB..setelah balik beraya selama 4hari..meriah beb kt kelantan raya haji..aku pergi dan balik melalui Perak iaitu jalanraya timur-barat melalui Gerik dan lebuhraya utara selatan melalui interchange kuala kangsar ke kuala kumpur...actually dh lama lalu jln ni so dh biase..kalo nk kira jarak compare with gua musang mmg la jauh tp lbh kurg hanya lebih 60km jer..xrasa sgt pon beza lagi2 plak jln pon selesa...tp org suke jln g.musang sbb free je..alah ape la sgt byr tol utk keselesaan..xdela bebelas jam pejalanan sbb jem..xgitu bro..

tgh pejalanan mmg memenatkan tp disebabkan alam sekitar yg cantik mmg syok beb..tenang je mata memandang...dgn bukit bukau yg xdisentuh manusia..mmg menggiurkanlah bg pencinta alam sekitar..kt KB pon aku sempat gk jln2 shopping2 lagi2 bini aku xleh dok umah asyik nk kuar je...bile dh kua..laki dia la plak snap sana sini puaskan hati..ehhe..pape pn korg leh tgk pic kt bwh..sory la kalo xcantik sgt..gua bkn profesional beb..br sminggu memeliki sendiri dslr ni..ape yg penting..gamba dibawah ni adalah original...tidak di edit oleh mana2 graphic software..enjoy!!!



ni kt tepi TESCO tepi sungai Kelantan..ada plak team yg nk capture sunset situ..sebok je..hehe



ni kt ats jambatan tasik Banding atau skrg Belum Resort


bunga ape aku xtau la dkt highest point kt jalanraya timur-barat


ni pon same

ni mmg org suke amek mende ni simbol kelantan la katakan..


ni kete aku di rumah family aku..hehe

ni atas KB Mall kt tmpt paking

ni kt sungai kelantan..menanti matahari terbenam..
Jom cuti-cuti malaysia di Kelantan...mari2 belako..hehe

Tuesday, November 24, 2009

My New Baby..

Wah akhirnya dpt jugak ku memiliki barang yg sgt ku idam2 kn selama ini..setelah memikir dan berfikir..akhirnya aku decide utk membeli camera DSLR Nikon D3000 ketika bercuti di Langkawi baru2 ini..ni lah gamba 'awek' aku yg skrg ni..hehehe..

















aku beli basic je..xde pakej2...only kit set..so beg tu beli sendri...murah je tp best siot..































bercuti selama 3hari bersama dgn family isteriku dgn tajaan pak mertua ku dgn pergi dan balik menaiki Air Asia seramai 10 orang..wau...baik x pak mertua..mana ada org dpt mertua mcm aku..alhamdulillah...syukur..dpt bercuti free...tp shopping2 and others expenditure tanggung sendri la beb...

actually aku, isteri dan adik2 nya stay kat hotel selama 2 mlm (sendri byr)..only 1 night stay kt umah sedare..standad la kurang slesa la sket beb ramai2 kt umh org kn..time mkn je kitorg bekunjung umah sdare..dpt mkn free..bajet sket..hehe...nantilah aku upload lagi pic2 kt langkawi..nk sambung kije..babai..