My luv

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 27, 2009

jelajah pantai2 barat malaysia..

haaaa..entry kali ni pn psl aku kt pantai...bekelah dkt PD...weken br ni aku blk semban...so sabtu tu kami berdua pergila ke PD...nama dia pantai sri purnama kalo xsilap..telok kemang mmg x arr..ramai n kotor...dpn sket je dlm 2km dr pantai biase org lain g...kami pegi 2org je..sumer ada hal..maka berkelah lah kami dibawah pokok sambil mengadap deruan bayu laut yg segar..fuhh best gilee..tenang je fikiran...xmandi pon..saje lepak2 diatas tikar..

pastu tetibe plak lapa..so blah la mencari tmpt mkn..menghala ke pekan PD bapak jem gile..so u-turn lah..kot2 ada kedai mkn best area2 tiara beach resort ke kn..hurm..skali alang2 dh jauh...terusss i smpi sempadan melaka..alang2 plak lagi..hah terus ke bandar melaka truss..mak aihh..ni mmg cuti2 mesia xrancang..nk tau x mkn ape?mkn beger je..haha..klaka gile..mkn kt pantai ape ntah..pantai puteri kot...

pastu dh alang2 kt melaka..masuk le bandar melaka..mak aiiii dia nye trafik...mcm bratur nk beli roti john..bersusun gile...3kali round xleh masuk pekan..trus cau n lepak kt melaka mall ayer keroh..boring gile situ...best lg warta kt bangi..hahaha..pastu kuar...mkn kt foodcourt sblm masuk toll.mkn asam pedas..nsb baik sedap..pastu blk jln jem teruk kt PLUS..demm..dr rembau smpi exit senawang..trus exit blk umah..tido..sekian la trip kitorg yg rs nye lg lama masa berada diatas kete dr di luar..gilo la..kay la..hayatilah hasil snap aku..cau cin cau..





Tuesday, December 22, 2009

Sepetang di Pantai Jeram

Minggu lepas me n my wife going to Pantai Jeram pd waktu petang lps aku blk keje/training. actually 2weeks lps aku training kt damansara amek CCNA (Cisco Certified Network Association)course..fuh krem otak weh byk gile kene sumbat...org laen amek 1 semester aku amek 8hari je..tp exam blum attend lg la sbb exam dia nnt ssh gile..85% is for passing marks..wtf....so that i need to prepare properly before exam..xtahu lg bile nk amek maybe sbulan lg kot..hehe..xpe company byr..mahal tu..

Berbalik kpd cerita aku jln2 diwaktu ptg...lps blk umah jp brehat..aku trus ke sana ke Pantai Jeram...saje je melepaskan tensen di tempat training so kene la lihat pemandangan yg indah br la tenang rite?..hehe..aku kesana utk melihat sunset...cantik woo mengadap laut selat melaka..aku smpi pn dh pkl 630 ptg....apa lg..antara tujuan utama ialah menembak dr camera kesayangan aku..hohooho...
Nasib baik bini aku fhm laki dia ni peminat landscape photography...hehe...dia pun teman la aku sama sambil menjadi judgement utk picture2 yg aku snap..hehe..bagus2..then kul 7lbh apa lg..mkn ikan bakar la..kt situ ada 2kedai yg besar..aku pilih kedai yg seblah kiri iaitu kedai yg kedua jumpa slps thru Jln Pantai Jeram...namanya Aroma Ikan Bakar..sedap weh..murah lak tu..mkn 2org pn br 30lbh..kalo mkn pizza pon lbh kurg harga cemni gk kn...tp lg best sbb kedai ni betul2 tepi pantai dn mmg mengadap laut...pape pn mcm biase dibawah ni ada bbrp pic yg aku tembak..layankannnn.........



facing malacca straits sea

uiskk mkn..ixgt ehh..




Thursday, December 17, 2009

Outing Photoshoot Session

Minggu lps aku join sesi photoshoot dkt bukit jlutong shah alam bersama kwn2 lama n ada jgk yg baru kenal..since aku pun amatur je kn so kene la blaja2 n join bdk2 photographer ni..aktiviti aritu kire bagus la sbb yg petame xde bayaran..kuakuakua..n boleh share2 info and ilmu masing2..ramai gk ar dtg.dlm 20 org gk ar...tahniah to Mr.Boss for organize...

actually kitorg ada seorang model....bdk uniten gk ar..ala kwn2 diorg ni je..baju model tu pn ditaja..thanx to penaja..so sume photographer tembak model la with mcm2 cara...disini ktorg leh blaja how to communicate with model.satu mende baru blaja..bkn senang weh nk snap dgn jayanya...kene cpt n tangkas..dgn panas lagi...fuhh..pnuh kesabaran..pape pn thanks to all involve and ppl who share knowledge to me...tgkla hasil2 tangkapan aku kt bwh ni..adioss...




nantikan ada sesi seterusnye aku update kn lagi...cau cin cau...