My luv

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, January 28, 2010

My Lovely House

Actually br aku prasan yg aku xpenah cite psl umah kesayangan aku nih..so mari kita bercerita..aku stat duk umah ni on May last year which is 1 month before get married...tp actually umah ni dh dpt kunci on january..tp xduk lagi sbb jauh sket dr umah lama ke opis..sbnr nye boring kalo duk sorg sbb xkawen lg time tu..hehehe..actually aku jumpe this house dah siap bina..mase tu owner dia tgk advertise utk dijual..dia dh beli tp xpenah duduk sbb jauh dr tmpt keje dia..so dia nk jual la..lps dh 2 kali visit..aku berminat n trus decide utk beli..agak mahal la dr harga dia beli tp ikot market price la i think its ok..lagi lama harga makin naik n lagi jauh dr town centre sbb tanah makin lama semakin sikit..nk xnk beli je la sbb lps tu pn nk kawen..xkn nk menyewa je..duit gk tu..hheehe..


So lps kawen kirenye kami berdua terus menetap disini lah..lokasinya di Setia Alam. its still on dlm kawasan Shah Alam although kalo dikira dh dkt dgn Klang.very easy access to this location because ada NKVE interchange..sgt cpt utk kemana2 destinasi..kawasan pon sgt cantik sbb development by SP Setia yg penah menang anugerah No.1 Top Property Developer from The Edge Malaysia..kawasan nye sgt besar..ada shop lots byk..ada tesco..giant(on construction)..klang sentral pon dekat..ada KFC MCD n Pizza drive thru 24hrs..ada bank2 n mcm2 lagi lah..tunggu siap Setia City je maybe 2thn lg..pasni mmg rancak la..hehe..pape pn aku ada letak gamba kt bwh ni..tgk2 je lah..btw ni sblm relocate brg2 last weken..tp xpelah nnt gambaran sbnr aku post on next thread..hehe..babai..


ni ruang tamu..


ni kt luar..rumput baru mesin..sbb tu kontang je..hehe
















Friday, January 15, 2010

Gerhana Matahari 15.01.10

Lokasi: Setia Alam, Shah Alam
Waktu: 4.55pm

Entry kali ni adalah berkenaan dgn gerhana matahari yg dpt dilihat di beberapa negara tertentu tetapi dia Malaysia hanyalah Gerhana Separa sahaja melainkan yg berada di negara Afrika, China, India dan yg sehaluan dgn nya dapat mengikuti Gerhana Cincin . Kali ini negara kita hanya dpt melihat hanya 28% kawasan yg dilitupi oleh bulan.

Actually aku xbercadang sgt pn nk mencerap sbb tgk cuaca berawan tebal menyebab kan sukar utk dicerapi. Dah la dgn xde ape2 alatan penapis cahaya matahari pn aku main belasah je tp ok la not bad, cume kene byk bersabar sket tunggu awan bukak br nmpk dgn jelas.Mula2 just nk tgk je pakai sunglass pastu cm menarik plak..apa lg..aku capai la camera kesayangan aku, wpun xcanggih tp dpt jgk capture detik2 keemasan ni yg dianugerahkan oleh yang Maha Kuasa.

Sungguh besar kuasa tuhan, tiada siapa yg dpt menandingi kekuasaanNya. Sgt canggih ciptaannya mmg xdpt la sesape tetibe nk ejas bulan tutup matahari kasi sejuk sket..hehe..pape pn aku dpt kenangan yg indah bersama isteri menyaksikan fenomena ini. Semoga dipanjangkan hayat utk dpt lg melihat kejadian spt ini. Amiin!!

Sunday, January 10, 2010

Berkelah Pula

Haloo..semlm ari ahad 10hb January spt biase mana leh dok umah kn..so aku..wife aku n en.nizam bekelah di pantai remis k.slangor..actually xjauh sbnr nye dr kapar,klang..pagi2 dh bangun..nsb baik en.nizam a.k.a boss kejut dgn panggilan hangitnya..haha..sbnrnye aku xpenah pon bekelah kt situ..g mkn seafood ada lah..tp saje je mls nk g jauh2 smpi PD ke..banting ke nk bekelah so kitorg g je la yg dkt dr umah kitorg..



cantik tu warna hitam

Sampai je sana xde la best sgt pon pantai dia..senang cite mmg xbest lah tp boleh la stkt nk rehat2 minda...xde org mandi brenang pon...org cr kepah dlm selut ada la..ehhe..pastu kitorg g bukit malawati kt k.sgor...xde keje punye cite naik trem smpi ke atas bukit...ni mmg jln2 buang duit..actually dh kali ke-2 naik..tp dulu naik ngn kete la sbb lps kul6 ptg br leh naik ngn kete..smpi atas standad la ape lg maen ngn beruk2 makyeh la..tp beruk sini laen sket..kaler gelap..n rambut dia mmg punk..kalah la mane2 mat rock kt KL tuh...mkn kacang je keje dia..xde maknanya aku nk bg..baik aku beli kacang panjang goreng kt umah mkn lg best..muaha..on da way blk mkn soto special kg.serdang..mmg syok..pape pn semlm enjoy la jgk..haha..


beruk dan baby kesayangannya

trem ni siap pusing pekan lg


makyong pon bjln je keje

macho giler boss

P/s: sape2 yg boring dok umah leh join aku kemana2 tmpt yg xmemboring kn..just call me..hehe

Friday, January 1, 2010

HAPPY NEW YEAR MALAYSIA



Hi all!Happy New Year 2010..wah sudah tahun 2010 kerr..cpt nye..maka umo aku pon thn ni dh 26..huaaa..tidak kusangka...pape pn slmt thn br pd sume..apa azam anda thn ini?hahaha..semlm aku n wife aku countdown new yr dkt I-City Shah Alam...cantik tmpt dia..mmg baru..baru siap..rs nye 1st time kot shah alam nye event buat kt situ..dh 2thn dok S.A rs nye xde dgr lg countdown kt i-city..tetibe tenmpk kt paper ada event..maka aku haruslah pegi kn..nk masuk paking..mak aih..mmg berduyunn tibaa..kt atas tu cantik..ada pokok krismas besar bercahaya..org confirm la ramai kn..mmg 1Malaysia la..india cina mlayu sume ada..ada konsert siap bebb tp sbb artis AF so aku mls la nk tgk..buang mase je..haha..



so menjelang pkl 12mlm..apa lg..aku bukak la tripod ready for menembakk...hahaa..siap cari tmpt yg privacy tu...naik tingkat 1 paking kete menghadap tmpt launch fireworks tu...perghh..cantekk gile siotss bunga api tuh..mmg best..lenguh tgnku meng capture gamba2 itu..mmg puas ati gile..lps abes sume nk blk...tau x brape lame nk boleh klua dr tmpt tu..1jam lbh kitorg kt dlm kete je sbb jem gile babeng..kul 1lbh br leh klua...polis lak buat roadblock..mmg haremm...kul 130 br smpi umah..fuh padahal kalo jln clear 15mnt jer dr umah..pape pn slmt thn br 2010..semoga dgn thn br ini akan mengubah hidup kita drpd baek kepada yg lebih baik lagi....erm mcm biase hayatilah pic2 pd mlm tu..cau cin cauu..!!